Oct 12, 2011

Kelas kek hantaran roses oleh Rani



Tarikh: 13 nov 2011
Tempat: Mysugarclass, saujana Utama sg buloh
Masa: 9.30-4.00 ptg
Harga: RM280
Makanan tengahari: Disediakan
Jenis kelas: Kek hantaran (buttercream dan roses) hands on.

Keperluan yang student perlu bawa: turn table, apron, 2 helai kitchen towel atau tisu gulung, spatula besi saiz sederhana besar dan 10 helai piping bag bersaiz sederhana, gunting kertas saiz sedang dan cake tester.
Pelajar akan perolehi: resipi kek chococlate moist, resipi bc utk frosting, resipi bc utk bunga.
Design cake: Design moden. Empat jenis susunan bunga yang akan diajar, pelajar boleh pilih salah satu, seperti seperti design gambar yang dimasukkan dlm note ini.
Teknik-teknik yang akan di ajar:
1.Menghasikan BC yang cantik dan licin.
2.Teknik mudah menyalut icing ke atas kek.
3.Teknik icing cake dgn betul.
4.Teknik kemaskan kek.
5.Teknik licinkan kek.
6.Teknik membuat ros tanpa kon.
7.Teknik hasilkan ros yang berpecah-pecah.
8.Teknik hasilkan ros bud, half bloom dan full bloom.
9.Teknik memindahkan bunga atas kek dgn betul.


Untuk booking class
Bankin ke rm50 ke acc cimb lynn 01040070771524
or      
Mayban 162740126707 both acc under noorhaslinda hassan

Once dah bayar, email detail payment contact no.
Sila inform 3 hari awal sekiranya tidak dapat hadir. Penukaran kelas di saat akhir tidak dibenarkan. Sekiranya tidak hadir, deposit tidak akan dikembalikan

No comments:

Post a Comment